E-facturatie wordt wettelijk verplicht

E-facturatie wordt wettelijk verplicht

De voordelen van e-facturatie zijn enorm duidelijk. Daarbij kunnen meerdere partijen hier veel baat bij hebben. Dit is ook de federale overheid niet ontgaan. Daarom zal de regering ook actie voorzien om facturatie in ons land efficiënter te laten verlopen.

Wettelijke maatregelen

Vanaf 2016 wil de federale overheid maatregelen nemen om e-facturatie geleidelijk aan te verplichten. Binnen 5 jaar is het de bedoeling dat alle bedrijven online gaan factureren. Tegenwoordig is dit nog niet verplicht, maar het is de bedoeling om deze overstap geleidelijk aan te maken.

Besparen

Er wordt geschat dat men door middel van deze overstap 3,37 miljard euro kan besparen. Deze besparingen leveren voordelen op voor zowel bedrijven, burgers als de overheid. Voordelen van deze besparing zijn: verminderd papierverbruik, minder fouten, minder fiscale risico’s, lagere verzendingskosten en betere efficiëntie in logistiek. Voor ondernemingen zorgt het voor een vermindering van werkkosten maar het vermindert ook de administratieve last van een onderneming.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

De maatregelen komen er naar voorbeelden van Denemarken, Finland en Griekenland, waar e-facturatie reeds verplicht is.

Anticipeer op de komende veranderingen en implementeer het e-factureren nu al. Met Billonline bieden wij een manier om snel en online te factureren, op een goedkope en betrouwbare manier. Zo kunt u gemakkelijk omgaan met het beheer van klanten, facturen en offertes. U krijgt ook automatisch herinneringen voor uw betalingen en u kunt op een eenvoudige manier statistieken raadplegen. U kunt uw factuur ook personaliseren met een eigen layout en krijgt verzekering van betrouwbare webhosting.

Reageer

Uw e-mail adres zal niet gepubliceerd worden. Velden met ( * ) zijn verplicht.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>