Gedaan met facturen inscannen dankzij UBL!

Gedaan met facturen inscannen dankzij UBL !

Je kent het hoogstwaarschijnlijk wel, facturen inscannen van je leveranciers is een monnikenwerk. Document per document in die vervelende scanner die vaker vastloopt dan goed loopt …

Vanaf nu is dat geen probleem meer! Billonline kan zowel UBL formaten uitsturen als inlezen!

Wat is UBL nu eigenlijk?

UBL/E-FFF is een standaard voor elektronische facturatie. Deze standaard is afgesproken tussen verschillende softwarehuizen (vooral makers van boekhoudprogramma’s) en gebaseerd op de Europese UBL-norm. Dit is hun inzicht in verschillende formaten van de elektronische factuur:Er bestaan heel wat soorten elektronische facturen.De grote lijnen zijn:Het formaat UBL 2.0. Dit is een XML-bestand dat een duizendtal genormeerde velden omvat. Het heeft ook meerdere algemene gegevens (over de hele factuur) en specifieke gegevens (over een detailgegeven). Het nadeel van het UBL formaat is dat het moeilijker te gebruiken is in eenvoudige omgevingen. Daarom werd het e-fff format in het leven geroepen. Het aantal velden is enorm gereduceerd en alle softwarehuizen worden op dezelfde manier geïnterpreteerd. Er werd een gemeenschappelijke taal gecreëerd waardoor boekhoudkundigen en beheersoftware een elektronische factuur onder eenzelfde format kunnen uitgeven en ontvangen.

Gedaan met facturen inscannen dankzij UBL of e-fff!

 

Facturen scannen was hot, op vandaag een vervelende taak en geef toe, geen enkel systeem doet het werk die je verwacht. Investeer niet meer in facturen scannen, UBL is de toekomst en veel gemakkelijker.

Andere dingen die opvallen zijn:

1) Het gebruik van oudere formats (vb. EDI die in grote bedrijven gehanteerd wordt).

2) Specifieke facturen die door de cliënt opgelegd worden.

3) Applicaties waarmee je een factuur direct op het portaal van de organisatie kan encoderen wanneer de diensten- of goederenleverancier niet aan de standaard beantwoordt.

Reageer

Uw e-mail adres zal niet gepubliceerd worden. Velden met ( * ) zijn verplicht.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>